26 жовтня - День гарбуза.
Я – великий і бокастий,
жовтогрудий і смугастий.
Я чудовий дар осінній,
з гарним та смачним насінням.
Хто їсть кашу цю чудову,
буде сильним і здоровим.
Хто цей гордий карапуз?
Здогадались? Це…
Мабуть, нашу Україну неможливо уявити без цього сонячного овочу. Різний за формою, кольором, смаком гарбуз може бути окрасою на будь-якому столі.
Його можна сміливо назвати одним з атрибутів осені. Гарбуз - це джерело вітамінів та мінералів, корисних для нашого організму. У гарбузі також міститься вітамін Т, який допомагає організму засвоювати важку їжу, що робить її прекрасним гарніром.
Квітки гарбуза не тільки красиві, але і цілком їстівні.
Гарбузовий сік є натуральним снодійним засобом. М'якоть гарбуза здатна зняти біль при опіках.
А ЯКА СМАЧНА ГАРБУЗОВА КАША?
|